חד פעמי? לא בפיקניק שלי!

|

28.12.2020

חד פעמי? לא בפיקניק שלי!

כן, אנחנו מסכימים. כלים חד פעמיים נוחים מאד לתפעול. הם קלים, לא צריך לשטוף אותם והם לא עולים הרבה, אך מאחורי הנוחות מסתתרת סכנה גדולה וחשוב שנבין אותה היום ואולי ננסה צעדים קטנים לתיקון המצב.
השנה האחרונה היתה (ועודנה) מורכבת לכולנו בשל וירוס הקורונה. בילוי בחללים סגורים לא אפשרי, רבים יוצאים לטבע לערוך פיקניקים ואנו רואים עלייה חדה בכמות האשפה והכלים החד פעמיים שאנו אוספים מדי סוף שבוע בפארקים. למעשה, כישראלים אנו מחזיקים בשיא המפוקפק של צריכת הפלסטיק החד פעמי הגדולה בעולם ביחס לתושבי מדינות אחרות.
קצב הגידול בשימוש בפלסטיק רחוק מלהדביק את קצב העיבוד והמיחזור של החומר הפלסטי. אגב, לא רבים יודעים, אך מיחזור פלסטיק צורך כמויות אנרגיה עצומות שלא תמיד מצדיקות את התהליך. ערימת פסולת פלסטיק בפארק

אז מה הבעיה עם הפלסטיק?

  • הפלסטיק לא מתכלה, נשאר מאות שנים ופוגע בנו ובבריאות שלנו. הוא מתפרק לחלקיקים קטנים (מיקרו פלסטיק) שחודרים למזון שלנו, לאויר שאנו נושמים ולמים שאנו שותים ועלול להוביל למגוון רחב של בעיות בריאותיות
  • במהלך הפירוק הוא סופג מהסביבה רעלים מסוכנים כמו חומרי הדברה
  • חד פעמי אינו באמת היגייני. בזמן השימוש והאכילה בכלי הפלסטיק החד פעמיים, משתחררים ממנו חלקיקים שיכולים להיספג בגופינו
  • ייצור הפלסטיק מזהם את האויר שאנו נושמים ומחמיר את משבר האקלים
  • מאות אלפי בעלי חיים בים וביבשה מתים מידי שנה מפלסטיק, כתוצאה מאכילה או מהסתבכות בו. הם מוצאים פסולת שהושלכה לארץ או נוברים בפחים לא סגורים שעלו על גדותיהם, מסתבכים בפסולת מסוכנת וטועים לחשוב ששאריות פלסטיק, מגבונים ושקיות ניילון הם מזון.

מה אנחנו יכולים לעשות?

• אל תשליכו על הארץ פסולת פלסטיק (ופסולת בכלל) בשום מקום. חפשו פחים סגורים שלא מאפשרים נבירה של בעלי חיים
• אם בחרתם להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים, זכרו כי הם אמנם עשויים מחומרים טבעיים, אך גם הם מעובדים. אם הם לא יושלכו לפח של פסולת אורגנית/קומפסט הם לא יתכלו. במקום לעשות משהו טוב, תגרמו שוב נזק לסביבה ולבעלי החיים. ולכן,  אל תשליכו כלים חד פעמיים "מתכלים" בסביבה בשום אופן.
• השתמשו בכלים רב פעמיים. כן, אנחנו יודעים שזה פחות נח, אבל נסו להתגבר על חוסר הנוחות הקטנה לעומת הערך העצום שאתם מעניקים לסביבה ולחיי ילדינו.
• אל תשתמשו בקשים ואל תפריחו בלוני הליום לשמיים. אם חגגתם בפארק עם בלונים, זכרו לאסוף את כל השאריות לפח הקרוב. דמיינו שכל בלון כזה חונק דולפין.

קיימים היום מיזמים נפלאים שמאפשרים לכם להשאיל ללא תשלום, כלים רב פעמיים לפיקניק שלכם. מיזם כזה למשל הוא ""רב פעמי" היכנסו לדף הפייסבוק שלהם ותמצאו כלים רב פעמיים מנירוסטה להשאלה לאירועים, מפגשים ומסיבות בחינם!

 

מאמרי בלוג נוספים

הנה משהו שאולי לא ידעתם על נחל הירקון: בשנת 1912,…
מזמינים אתכם לזוז: מתחם הספורט הפתוח, החדיש והגדול בישראל מתקנים…
עיריית תל אביב-יפו, באמצעות החברה העירונית גני יהושע ובשיתוף הקרן…